Türkiye’nin ilk psiko-sosyal paylaşım ağı Psycup.com

ArtıArel Kuluçka ve Girişimcilik Merkezi bünyesinde desteklediğimiz ve İstanbul Arel Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Ömer Faruk Şimşek’ in iş fikri ve girişimi olan Psycup’ ın hayata geçmesini gururla paylaşıyoruz. Türkiye’ deki tek örnek olan projeye yolu açık olsun diyerek Psycup’ ı Sizlere tanıtmak istiyoruz:

Psiko-sosyal paylaşım ağı Psycup.com’da, günümüzün zorlu yaşam şartlarının altında giderek yalnızlaşan, kendini sıkışmış hisseden bireylerin gündelik sorunlardan ciddi psikolojik rahatsızlıklarına kadar tüm problemlerini özgürce ve anonim olarak paylaşmalarına olanak tanınıyor.

Psycup.com, üyelerini ihtiyaçları doğrultusunda, daha şimdiden psikoloji, psikiyatri, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, sosyal hizmet gibi ruh sağlığının farklı alanlarından 500’e yakın uzman ile buluşturuyor. Yakın bir zamanda canlı video bağlantısı ile online psikolojik yardım hizmetini de üyelerine sunacak olan Psycup.com, sadece Türkiye’de değil dünyada ruh sağlığı adına hizmet sunan ilk psiko-sosyal paylaşım ağı olmayı hedefliyor.

Üyelerinin huzurlu ve iyi hissettiği bir yaşama sahip olmalarını amaç edinen Psycup.com, bu amacını gerçekleştirebilmek adına, gelişmiş teknolojik altyapısı ve özel hazırlanmış bir panel aracılığı ile pek çok farklı hizmet seçeneği sunuyor. Üyelerin kendilerine ait sayfalarında günlük tutmalarına, hayat hikayelerini yazmalarına ve anlık olarak her türlü sorunlarını, mutluluklarını, yaşadıklarını paylaşmasına, böylece hem benzer durumdaki üyelerle birbirlerine destek olmalarına hem de uzmanlarla iletişime geçerek gerekli yardımı almalarına imkan tanıyor.

Ayrıca ruh sağlığının farklı alanlarından birçok uzmanın bulunduğu bir psiko-sosyal paylaşım ağı olarak Psycup.com, bu uzmanların bir yandan kendilerine ait özel bir sayfa oluşturarak mesleki bilinirliklerini arttırmalarına olanak sunarken diğer yandan uluslararası güvenlik standartlarına sahip altyapıyla geliştirilmekte olan online psikolojik yardım modülüyle hizmet verme şansını sunmayı hedefliyor. Sadece uzmanlar arası iletişime açık olan ayrı bir platformda da uzmanların kendi aralarında görüş ve deneyimlerini paylaşmalarına ve birbirleri ile dayanışma içinde olmalarına ortam sağlıyor.