ArtıArel

ArtıArel Kuluçka ve Girişimcilik Merkezi, girişimcilik faaliyetlerinin ön planda tutulduğu, ön kuluçka/kuluçka merkezidir.

ArtıArel Kuluçka ve Girişimcilik Merkezi, İstanbul AREL Üniversitesi Tepekent Yerleşkesi’ nde girişimcilere girişimcilik eğitimleri, danışmanlık, mentorlük desteği, ofis alanı ve altyapı hizmetleri ve toplantı salonları sağlayan, yatırımcı ağları ile tanıştıran ve fikirlerini girişime dönüştürmeleri ve geliştirmeleri için destek veren bir oluşumdur.

Sayılarla ArtıArel

2016 yılı başında yol haritası değerlendirme toplantıları başlatılan ve Mayıs 2016’ da İstanbul Arel Üniversitesi himayesinde Tepekent Yerleşkesi’ nde kurulan ve 11 Mayıs 2016’ da resmi açılışı gerçekleştirilen ArtıArel Kuluçka ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Kasım 2017 itibariyle faal olduğu 17 Ay boyunca toplam 34 iş fikri başvurusu, Ön Kuluçka himayesindeki 1 iş fikrinin şirketleşmesi, 2 girişim fikrinin yatırım alması gelişmelerinin yanı sıra 32 saatlik KOSGEB hibe desteği hazırlık eğitimi dahil uygulamalı girişimcilik eğitimleri beraberinde kurumiçi ve kurumdışı yirmiye yakın etkinliği bizzat düzenlemiş veya davetli olarak katılmıştır.

Girişimci adaylarımız ve öğrencilerimiz ile bilgi ve tecrübe paylaşımları ile katkılarını esirgemeyen nitelikli davetli konuklarımız,

ODTÜ Teknokent Eski Müdür Yrd. Sn. Ufuk Batum
SOLAB Kurucusu ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi TTO Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Emel Sokullu
Uni Islak Mendil Markası Kurucusu Sn. Ataman Özbay
Dünyagöz Hastanesi İcra Kurulu Üyesi Sn. Gülferi Yıldırım
Kanada firması Connio Kurucusu ve CEO Sn. Emre Birol
İstanbul Ticaret Üniversitesi Liderlik ve Girişimcilik Merkezi Müdürü Doç. Dr. N. Öykü İyigün
Endeavor Türkiye Danışma Kurulu Üyesi ve İsviçre Ticaret Odası 2012-2016 Dönemleri Başkanı Sn. Doğan Taşkent

gibi değerli konuklarımıza tekrar teşekkür ederiz.

ArtıArel Ne Yapar?

İş fikrinize inanarak kendi işinizi kurmak için çıktığınız yolda; araştırma, planlama, organizasyon, motivasyon, koordinasyon ve denetleme işlemlerini birlikte yürütür iş fikrinizi gerçekleştirirken doğru yönlenmeniz için girişiminize uygun mentör desteği yanı sıra akademik ve hukuki danışmanlık almanızı sağlarız.
Yeni kurulmuş veya kuruluş aşamasındaki yeni girişimlere doğru yolda olup olmadıklarını test etme imkanı veririz.

Girişimciler iş fikri başvuruları ile ArtıArel bünyesinde özel bir programın parçası olarak; eğitim ve mentorluk sürecine, yatırımcılar ile buluşma olanağına, ulusal veya uluslararası girişimcilik programlarına başvurma fırsatına sahip olurlar.

ArtıArel'e Kimler Başvurabilir?

ArtıArel farklı iş fikrine sahip girişimcilerin tümünü kucaklayan bir yapıyı esas almaktadır. Tüm girişimci adaylarımıza iş fikrine yönelik kişiye özel hizmet verir.

ArtıArel Destekleri

1. Ofis Altyapısı Desteği

ArtıArel girişimci adaylarına paylaştıkları iş fikirlerini geliştirebilmeleri için uygun fiziksel ortam sağlamaktadır. Toplantı odası, çalışma masaları, ortak kullanım alanlarını girişimci adaylarının kullanımına sunmaktadır. ArtıArel ayrıca bilgisayar, yazıcı, faks, telefon gibi ofis araçlarından ve internet hizmetlerinden ücretsiz olarak faydalanma imkanı sağlamaktadır.

2. Eğitim Desteği

ArtıArel girişimci adaylarına değerli akademisyenlerle uygulamalı girişimcilik ve iş geliştirme eğitimleri verecektir. Bu eğitimlerde etkili sunum, pazarlama, destek hizmetleri, risk planlama, iş planı ve iş geliştirme başta olmak üzere pek çok eğitim yer almaktadır.
ArtıArel ayrıca girişimci adaylarının ihtiyaçlarına yönelik seminerler düzenler ve çeşitli sektörlerden başarılı isimlerin başarı hikâyelerini dinleme ve tecrübelerinden yararlanma şansı bulacaklardır. Seminerlere, ön kayıt ile başvuran tüm adaylar katılabilir.

3. Mentorluk Hizmeti

ArtıArel bünyesinde bulunan mentor havuzundaki iş dünyası ve girişimcilik ekosisteminden uzmanlarla girişimci adaylarının ihtiyaçları doğrultusunda birebir ya da grup oturumları gerçekleştirerek girişimci adayı ile sektördeki deneyim sahibi kişileri biraraya getirir. Bu görüşmelerde iş geliştirmeden pazarlamaya, ürün yönetiminden tasarımına, yatırım sürecinden uluslararası piyasalara açılmaya kadar çeşitli alanlarda tecrübe paylaşımında bulunulmasına yardımcı olur.

4. Yatırımcı ve Sektör Buluşmaları

ArtıArel etkili iletişim ve işbirliği sağlamak amacıyla yatırımcılarla girişimcileri biraraya getirir ve girişimcilere fikirlerine yönelik yatırım almalarına yardımcı olur. Ayrıca çeşitli sektörlere yönelik alanında başarılı işinsanlarını davet ederek girişimcilerin farklı networklere erişimi sağlar.

5. Danışmanlık Hizmetleri

ArtıArel desteği ile deneyimli uzmanlar tarafından girişimcilerin sahip oldukları teknik bilgiyi ve yaptıkları çalışmalarla ilgili hukuk, patent, finans ve fon kaynaklarına erişim, projelendirme ve yönetim, reklam, pazarlama, insan kaynakları gibi konularda ücretsiz danışmanlık hizmetleri vermektedir.