Girişimcilerimiz TÜBİTAK BİGG’de 3. Aşamada!

İstanbul Arel Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Yüksek Lisans öğrencilerinden Cumali Altundağ ve Ozan Demirel “Robotik Ayak ve Diz Ortezi(RADO)” başlıklı bir girişimcilik projesi için Arel Teknoloji Transfer Ofisi (Arel TTO)’ne başvurmuştur.
   Arel TTO girişimcilerimize proje yazımındaki desteğinin ardından, finansal olarak desteklenmesi için 200 bin TL’lik Hibe desteği sağlayan İstanbul Üniversitesi Entertech Teknokent BİGG programı başvurusuna yönlendirmiştir. Girişimcilerimize her aşamada destek olmaya devam eden ArelTTO başarılı görülen projenin 3D çizim ve 3D modellemesinin yapılmasını sağlayarak davet edildikleri proje sunumlarında TÜBİTAK hakemlerinin ilgisini çekmeyi başarmıştır. Sırasıyla 1. ve 2. aşamaları üstün başarıyla tamamlamış olan üniversitemiz öğrencileri girişimcilik eğitimleri almaya hak kazanmış olup Bundan sonraki aşamalarda Üniversitemiz öğretim görevlileri Dr.Öğr. Gör. Seçil ÖZKURT ve Dr. Öğr. Gör. İmran GÖKER proje danışmanlığında yollarına devam edeceklerdir.
19 Haziran 2019 tarihinde Fikri ve Sınai Mülki Hakların (FSMH) korunmasını sağlanmak üzere Kuantum Patent işbirliği ile Arel Teknoloji Transfer Ofisi’nde gerçekleştirilen toplantıda patent ön başvurusu yapılması için gizlilik sözleşmesi imzalanmıştır.